Бельгія передасть Україні €1,7 млрд податків із російських активів

Бельгія передасть Україні €1,7 млрд податків із російських активів

Міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лабіб у Брюсселі заявила, що її країна планує передати Україні 1,7 млрд євро податків із російських активів.

Про відповідну заяву повідомило Міністерство закордонних справ України в результаті переговорів у Брюсселі Лабіб та очільника МЗС України Дмитра Кулеби. Як зазначається, лідери відомств поговорили про майбутнє головування Бельгії у Раді Європейського Союзу про те, що просування членства України в Євросоюзі стане одним із ключових пріоритетів.  

Лабіб заявила, що з перших днів повномасштабного вторгнення росії Бельгія надала прихисток тисячам громадян України. Крім того, країїна передала фінансову, військову та гуманітарну підтримку. 

“Ми продовжуємо підтримувати Україну. Нещодавно ми створили новий фонд для допомоги Україні розміром 1,7 млрд євро. Кошти будуть спрямовані на військові потреби та втілення гуманітарних проєктів”, - повідомила вона.

Крім того, міністри зовнішньополітичних відомств обговорили співпрацю двох країн у сфері культури.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення Європейської комісії щодо рекомендації розпочати переговори про приєднання України до Європейського союзу. За його словами, історія України та всієї Європи зробила правильний крок.

Головне