Бельгія очікує колективного рішення Заходу щодо конфіскації активів рф

Бельгія очікує колективного рішення Заходу щодо конфіскації активів рф

Посол Бельгії в США Жан-Артур Режібо заявив, що країни Заходу мають ухвалити колективне рішення щодо конфіскації заморожених російських активів. Про це повідомило видання Bloomberg.

Думка Бельгії має велике значення, адже дві третини заморожених активів зберігаються в брюссельському Euroclear. Але, за його словами, Бельгія не повинна самостійно вирішувати таке питання.

"Хтось повинен сплатити всі збитки, завдані Україні, і очевидна відповідальність за це лежить на росії", - заявив Режибо журналістам.

Проте, є ризик розколу світової фінансової системи на дві різні сторони. Одна буде Заходом, а решта – іншим. 

Нагадаємо, Бельгія має намір надати Україні військову допомогу у розмірі 611 мільйонів євро у 2024 році та взяла на себе довгострокове зобов'язання сприяти модернізації Збройних Сил України.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров у своєму Facebook після розмови з міністром оборони Бельгії Людивін Дедондер.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія рф завдала удару по цивільній інфраструктурі Харкова, унаслідок чого пошкоджено приватний будинок. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

"На цей час знаємо про один пошкоджений будинок, інформація щодо постраждалих наразі уточнюється. На місці працюють усі відповідні служби, обстежують район прильотів", - йдеться у повідомленні. 

Головне