Байден закликав палату представників терміново схвалити законопроєкт Сенату про допомогу Україні

Байден закликав палату представників терміново схвалити законопроєкт Сенату про допомогу Україні

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав палату представників схвалити законопроєкт Сенату про допомогу Україні та Ізраїлю. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Байден додав, що спікер нижньої палати Конгресу повинен "негайно винести на розгляд" законопроєкт про додаткове фінансування для України, Ізраїлю і Тайваню.

"Я вітаю двопартійну коаліцію сенаторів, які об'єдналися, щоб просунути цю угоду, і я закликаю Палату представників негайно братися за голосування... Ціна бездіяльності зростає з кожним днем, особливо в Україні. Ми бачимо заяви про те, що в українських військ закінчуються боєприпаси, оскільки росіяни продовжують атакувати", - зазначивамериканський лідер.

Вів впевнений, що в разі винесення документа на розгляд, він буде прийнятий. 

Нагадаємо, що верхня палата Конгресу США схвалила допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню у розмірі 95 млрд доларів після кількох місяців затримки. "За" - 70 сенаторів, що на 20 голосів більше, ніж було потрібно.

Далі законопроєкт потрапить на розгляд контрольованої республіканцями Палати представників, після чого його ще матиме підписати президент США Джо Байден.

Як повідомляли "Ми-Україна", спікер Палати представників США Майк Джонсон розкритикував підтриманий Сенатом законопроєкт щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 мільярдів доларів. 

Головне