Байден закликав Ізраїль захистити цивільних у Секторі Гази, інакше США "змінять політику"

Байден закликав Ізраїль захистити цивільних у Секторі Гази, інакше США

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з ізраїльським прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу після загибелі волонтерів у Секторі Гази. Про це повідомили в адміністрації Байдена.

 Він закликав убезпечити цивільних, інакше країна може змінити свою політику щодо Ізраїлю.

"Удари по гуманітарних працівниках і загальна гуманітарна ситуація є неприйнятними. Президент США чітко дав зрозуміти, що Ізраїлю необхідно оголосити та здійснити низку конкретних кроків для усунення шкоди цивільному населенню, гуманітарних страждань і безпеки гуманітарних працівників", - йдеться в релізі Білого дому за результатами розмови.

Та уточнюється, що політика США щодо Сектора Гази визначатиметься американською оцінкою негайних дій Ізраїлю щодо цих кроків.

Байден також дав "чітко зрозуміти", що політика США щодо Сектора Гази визначатиметься американською оцінкою негайних дій Ізраїлю щодо цих кроків. 

Нагадаємо, співзасновник студії "Квартал 95" та колишній бізнес-партнер президента Володимира Зеленського Борис Шефір попри повномасштабну війну виступив за "дружбу" між Україною та росією. Його брат, Сергій Шефір, відкинув таку позицію.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністри закордонних справ країн НАТО домовилися створити спеціальну місію, яка буде займатися питанням збільшення допомоги Україні. Про це повідомив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський, пише RMF24.

Головне