Байден "взагалі не впевнений" у мирній передачі влади у разі поразки Трампа

Байден

Чинний президент США Джо Байден висловив свої серйозні побоювання стосовно можливості мирної передачі влади після президентських виборів у листопаді 2024 року. У своєму інтерв'ю для CBS News, яке вийде в ефір 11 серпня, він заявив: "Якщо Трамп програє, я взагалі не впевнений [у мирній передачі влади]".

Як пише The Guardian, це перше інтерв'ю Байдена після того, як він відмовився від участі у передвиборчій кампанії минулого місяця, підтримавши свою віцепрезидентку Камалу Гарріс як кандидата від демократів. Гарріс тепер є ймовірним кандидатом партії на пост президента, а її напарником став губернатор Міннесоти Тім Уолз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затятий анитрампіст та прихильник України Тім Уолз: що відомо про обраного Гарріс віцепрезидента

"Він має на увазі те, що говорить. Ми не сприймаємо його серйозно. Він має на увазі всі ці слова про те, що 'якщо ми програємо, це буде кривава бійня'... [і] "вкрадені вибори", - зазначив Байден

Президент також висловив занепокоєння щодо дій республіканців на місцевому рівні.

"Подивіться, що вони намагаються зробити зараз у місцевих виборчих округах, де люди підраховують голоси", - сказав глава держави. 

Видання зауважує що з короткого фрагменту інтерв'ю не зрозуміло, чи мав на увазі Байден спроби оскаржити підрахунок голосів або залякування працівників виборчих комісій.

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця  у США Окружний суд вирішив відновити кримінальну справу проти 45-го президента Дональда Трампа щодо втручання у вибори у 2020 році.

Головне