Трамп пригрозив "кривавою банею" у США у разі своєї поразки на виборах

Трамп пригрозив

Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що якщо програє Джо Байдену на президентських виборах то американська демократія на цьому закінчиться. Погрозливі заяви про "криваву баню" та "останні вибори" в історії Сполучених Штатів він озвучив перед своїми прихильниками в Огайо, пише CBS News. 

«Якщо мене не оберуть, це буде кривава лазня... Це буде кривава лазня для країни" - заявив Трамп, паралельно розповідаючи про вплив офшорінгу на автопромисловість США та свої плани щодо підвищення тарифів на автівки закордонного випуску. 

"Якщо ці вибори будуть програні, я не впевнений, що в цій країні колись пройдуть ще одні вибори", - підкреслив він. 

У ході виступу Трамп традиційно обвинуватив свого конкурента Байден у тому, що той є загрозою для соцзабезпечення в країні.

"Ваше соціальне забезпечення зникне. Ви не зможете отримати соціальне забезпечення, поки цей хлопець при владі, бо він руйнує економіку нашої країни. І це, до речі, включає і Medicare, і у американських літніх людей будуть великі проблеми... Я ж пообіцяв, що завжди зберігатиму соціальне забезпечення та медичну допомогу. Ми ніколи не будемо його скорочувати", - заявив Трамп. 

У команді Байдена вже відреагували на слова Трампа про "криваву баню". Представник президентської кампанії чинного президента США Джеймс Сінгер заявив, що Трампа хоче повторення подій 6 січня, коли прибічники експрезидента штурмували Капітолій, аби змінити результати голосування виборів 2020 року. 

"Але американський народ збирається завдати йому ще однієї поразки на виборах у листопаді цього року, бо вони продовжують відкидати його екстремізм, його схильність до насильства та його спрагу помсти", - додав він. 

Я писав "Ми-Україна" раніше, чинний президент Сполучених Штатів Джо Байден жартівливо прокоментував вік свого конкурента на прийдешніх виборах Дональда Трампа, зокрема поставив під сумнів його психічну придатність для такої посади.
 
 

Головне