Байден раптово вирішив не їхати на кліматичний саміт ООН, - ЗМІ

Байден раптово вирішив не їхати на кліматичний саміт ООН, - ЗМІ

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден раптово вирішив не їхати на кліматичний саміт ООН, який відбудеться в Дубаї в четвер, 30 листопада.

Про це повідомило видання The New York Times. Як зазначається, серед присутніх на саміті будуть король Чарльз III, Папа Римський Франциск та лідери близько 200 країн світу.

Високопоставлені помічники в адміністрації Джо Байдена розповіли виданню на умовах анонімності, що війна між Ізраїлем і ХАМАСом "поглинула президента, адже він закликав на паузі в бойових діях і звільненні заручників".

Джон Керрі, спеціальний представник Байдена з питань зміни клімату, заявив, що є "купа всього, що відбувається", зазначивши, що йдеться про війну в Україні та на Близькому Сході. Керрі та його команда у Дубаї братиме участь у кліматичному саміті. Водночас віцепрезидентка Камала Гарріс також не відвідає масштабну подію.

Протягом останніх двох років Джо Байден брав участь у щорічній конференції ООН з питань клімату, яка проходила тоді в Глазго (Шотландія) та в Шарм-ель-Шейху (Єгипет). Раніше американський президент також заявляв, що зміна клімату є "головною загрозою для людства".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на головному заході G20, в якому вперше з початку повномасштабного вторгнення рф візьме участь російський президент Володимир Путін, не будуть присутні ключові світові лідери. Йдеться про президента США Джо Байдена та главу Китаю Сі Цзіньпіна, які відмовились взяти участь у віртуальній зустрічі G20.

Головне