Автоматичної пролонгації зернової угоди після 17 липня не буде

Автоматичної пролонгації зернової угоди після 17 липня не буде

Автоматичної пролонгації "зернової угоди" з росією після 17 липня не буде. Країни могли б робити експорт зерна і без участі рф, але питання безпеки є відкритим.

Про це розповів заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Де-факто ми розуміємо, що рф зараз у такій ситуації, що якщо вона навіть не продовжить Стамбульські угоди, то створиться досить непогана коаліція, щоб робити експорт Чорним морем і без самої рф, адже вона тільки заважає… Але що ми повинні розуміти, що тут ключовим є питання безпеки і нам потрібні додаткові зобов’язання", - розповів Марчук.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін погодився продовжити зернову угоду. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

“Як вам відомо, ми готуємося прийняти Путіна в Туреччині в серпні. Ми домовляємось про продовження цього чорноморського зернового коридору”, – заявив Ердоган. 

Разом з тим він нагадав, що напередодні російському диктатору відправив листа з проханням продовжити Чорноморську зернову ініціативу генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

Росія не робила жодних заяв щодо продовження “зернової угоди”. Таким чином прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков прокоментував заяву президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана про згоду Володимира Путіна продовжити “зернову угоду”.

“Ніяких заяв на цей рахунок ми не робили”, – заявив Дмитро Пєсков.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, вимоги російської сторони щодо продовження “зернової угоди” не мають жодного відношення до самої угоди. Посол України в Туреччині Василь Боднар зазначив, що наразі створюється досить радикальна ситуація з боку росії. Країна-агресорка заявляє, що не хоче продовження Чорноморської зернової ініціативи, а буде діяти тільки відповідно до своїх інтересів.

Головне