Австралію закликали передати Україні гелікоптери Taipan

Австралію закликали передати Україні гелікоптери Taipan

Австралійська Федерація Українських Організацій (АФУО) закликає Австралію передати Українісписані військові гелікоптери Taipan. Про це повідомляє пресслужба АФУО.

“Австралійські сили оборони заявили, що їм більше не потрібні ці гелікоптери. Але замість того, щоб переробити їх і погодитися з офіційним запитом України, Уряд вирішив розкласти їх на частини, віддати на металобрухт і закопати в землю”, – зазначив співголова АФУО Стефан Романів.

Варто зауважити, що 45 вертольотів Taipan перевищать кількість вертольотів, які Україна отримала від початку повномасштабної війни.

Відомо, що вартість вертольотів складає 920 млн доларів. 

АФУО порушила це питання в офісах міністра оборони Річарда Марлза та виконувача обов’язків міністра оборони Метта Тістлетуейта.

“Прем'єр-міністр сказав, що він підтримує Україну, але пакети підтримки стали меншими і рідшими. Майже два роки після початку повномасштабного вторгнення Росії Австралія ризикує просто стояти осторонь, замість того, щоб відстоювати те, що є правильним”, - наголосив Романів.

Нагадаємо, що Міноборони Австралії оголосило про виведення з експлуатації усього наявного у відомства парку гвинтокрилів Taipan

Як повідомляли "Ми-Україна", Австралія відправила Україні бронемашини Bushmasters. Українські військові отримають Bushmasters до 25 грудня.

Головне