Австралійський рибалка і його пес два місяці дрейфували в океані

Австралійський рибалка і його пес два місяці дрейфували в океані

Австралійський рибалка Тім Шеддок з Сіднея і його пес на прізвисько Белла два місяці дрейфували в Тихому океані в очікуванні допомоги.

Про це повідомило видання BBC. Як зазначається, чоловік харчувався сирою рибою та пив дощову воду, аби вижити.

Шторм пошкодив човен Шеддока, коли він разом із собакою вирушив з Мексики у Францію у квітні 2023 року.

Рибалка запланував проплисти понад 6 тис. кілометрів, але під час негоди зламалась електроніка. Човен застряг на мілині, а потім почав дрейфувати океаном. Судно автралійця помітили через два місяці біля узбережжя Мексики. 

"Я пройшов через дуже важкі випробування на морі. Мені просто потрібен відпочинок і хороша їжа, тому що я довгий час був один у морі. В іншому стані здоров’я дуже добре", – заявив рибалка каналу 9News.

Лікар також підтвердив, що життєві показники Тіма в нормі. За його словами, чоловік "стабільний і дуже здоровий".

Шеддок розповів, що рибальські снасті допомогли йому вижити. Він вживав їжу невеликими порціями. У сонячну погоду він ховався під навісом свого човна, тож йому вдалось уникнути сонячних опіків.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, золота лихоманка в Австралії закінчилась більш як 170 років тому. Однак старателі і досі не полишають надій на виявлення “скарбів”. The Guardian пише про чоловіка, якому пощастило знайти золотий самородок вартістю майже 250 тис. доларів на золотих копальнях Вікторії.

Головне