Avon продовжує вести бізнес із росією, попри війну в Україні

Avon продовжує вести бізнес із росією, попри війну в Україні

Компанія Avon, яка спеціалізується на продажі косметики зазнала критики через підтримку зв'язків з країною-агресоркою, інформує BBC.

Відомо, що компанія продовжує виробництво на заводі в Московській області.

"На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Avon оголосила, що припиняє інвестиції та призупиняє експорт своїх косметичних засобів з росії на інші ринки, включаючи Україну", - йдеться в повідомленні.

Учасник групи дослідників Єльського університету, які відстежують дії компаній у відповідь на війну в Україні наголосив, що Avon має бути соромно, що вона продовжує свій бізнес у російській федерації.

"Немає жодного виправдання тому, щоб продовжувати фінансувати воєнну машину Путіна,.. і часу було більш ніж достатньо, щоб компанії могли впорядковано вийти з ринку", - зазначив він.

Варто зазначити, що компанія почала вести бізнес в росії 30 років тому та зауважила, що надає "критично важливу підтримку" жінкам, чиї засоби до існування залежать від їхнього бізнесу.

Нагадаємо, що Європейський Союз ухвалив 12-й пакет санкцій проти російської федерації. Як і очікувалось, у центрі уваги - діаманти. Було накладено заборону на прямий чи непрямий імпорт, купівлю або перевезення їх з росії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Нацагентство з питань запобігання корупції оголосило про визнання провідного європейського виробника крабових паличок Viciunai Group міжнародним спонсором війни

Головне