Авіакатастрофа L-39: Розслідування чорного ящика може тривати півроку

Авіакатастрофа L-39: Розслідування чорного ящика може тривати півроку

В авіакатастрофі на Житомирщині загинули троє пілотів. Розслідування "чорних ящиків" з літаків L-39 може тривати півроку.

Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі "Ми-Україна".

"Зазвичай у нас є спеціальна лабораторія, де вузьконаправлені фахівці, які по ланцюжку розкладають кожну деталь літака, щоб зʼясувати, що сталося. Більше інформації звичайно, що є в бортових самописцях, які мають записи радіообміну. Різний термін (розслідування - ред.) буває. Буває навіть до півроку затягується, – сказав він.

Також Ігнат заявив, що найближчим часом Повітряні сили та 40-а авіаційна бригада назвуть імена двох пілотів, що загинули в авіакатастрофі.

"Зрозумійте, має пройти певний час, треба сповістити родичів, це відповідна етична процедура. Паралельно з цим триває розслідування, щоб зʼясувати обставини цієї жахливої катастрофи", – додав речник ПС.

Нагадаємо, в авіакатастрофі в Житомирській області загинули троє пілотів, зокрема, відомий пілот з позивним “Джус”. Це сталося ввечері 25 серпня. Як зазначається, під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39.

“Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Триває розслідування. Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний “JUICE”, – йдеться в повідомленні Повітряних сил.

За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацію порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України).

Згодом президент Володимир Зеленський відреагував на трагедію з пілотами на Житомирщині.

Як писав "Ми-Україна" раніше, вінницькі розробники винайшли цеглу-конструктор.

Головне