Авіабази союзників під прицілом: Москва озвучила умову для ударів по летовищах на Заході

Авіабази союзників під прицілом: Москва озвучила умову для ударів по летовищах на Заході

росія вважатиме законними цілями винищувачі F-16 та іноземні авіабази, з яких вони здійснюватимуть бойові вильоти на підтримку України. На цьому наголосив голова оборонного комітету Держдуми рф Андрій Картаполов, яку наводить The Guardian.

За його словами, Москва не матиме "претензій" до Заходу, якщо F-16 просто стоятимуть на зберіганні на аеродромах в третіх країнах, а потім перевозитимуться до України для оснащення, обслуговування та вильотів. Проте, якщо винищувачі злітатимуть з авіабаз інших країн, заходитимуть в український повітряний простір для запуску ракет і повертатимуться назад, то такі бази стануть мішенями для ударів з "усіма можливими наслідками".

"Що стосується можливості збивати, ми можемо збивати будь-кого і будь-де", - заявив Картаполов.

Нагадаємо, начальник авіації командування Повітряних сил Збройних сил України Сергій Голубцов розповів, що частина західних винищувачів F-16, які партнери передадуть Україні в рамках оборонної допомоги, буде розміщена на іноземних авіабазах. Він додав, що на сьогодні чотири країни підтвердили надання таких бойових літаків нашій державі та не виключив, шо у майбутньому перелік цих держав може розширитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літаки Mirage сучасні та ефективні, але наш пріоритет - це F-16, - Євлаш

Як писав "Ми-Україна" раніше, видання Politico дізналось, що Україна вимагає від США та інших країн пришвидшити навчання пілотів F-16. Наша країна має 30 пілотів, які повинні негайно почати навчання в США. Однак у Білому домі повідомила, що не вистачає тренувальних місць у програмі, аби прийняти більше 12 пілотів-стажерів одночасно. 

 

Головне