Атомна генерація буде базисом: в Міненерго пояснили, як Україна проходитиме опалювальний сезон

Атомна генерація буде базисом: в Міненерго пояснили, як Україна проходитиме опалювальний сезон

Атомна генерація стане головною під час опалювального сезону. Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Базисом для наступного опалювального сезону, як і в минулому році, буде атомна генерація. На сьогоднішній день вже сім з дев'яти блоків відремонтовані і введені назад в нормальний графік. Два з блоків будуть введені після ремонтів до початку опалювального сезону. І це вперше ми забезпечимо роботу всіх атомних блоків, які знаходяться на підконтрольній території України, протягом всього опалювального сезону", - зазначила Гринчук.

Також вона наголосила, що наразі продовжуються ремонти теплової та гідрогенерації.

"Можу з впевненістю вже говорити про готовність генерації. Так само сподіваюся і розподільних мереж. Ми зможемо вдало пройти цей опалювальний сезон", - розповіла Світлана Гринчук.

Нагадаємо, раніше Світлана Гринчук заявила, що Україна очікує нові атаки росії на енергосистему. При цьому вона висловила сподівання, що опалювальний сезон вдасться пройти без блекаутів.

“По готовності генерації, розподілених мереж, ми не плануємо відключень, не плануємо блекаутів. Але у нас є один великий виклик, його напевно всі знають – це повторні атаки росіян на нашу енергосистему”, – зазначила Гринчук.

Як повідомляли "Ми-Україна", українські фахівці спільно з компанією Westinghouse вперше завантажили паливо власного виробництва в реактори. Після цього міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна поставила крапку у монополії російського ядерного палива.  

Головне