Атака дронів на Київ: як міська влада відновлюватиме пошкоджені будинки

Атака дронів на Київ: як міська влада відновлюватиме пошкоджені будинки

Роботи щодо відновлення будинків, які були пошкоджені внаслідок атаки дронів на Київ в ніч проти 8 травня, вже розпочалися. Наразі вирішуються питання щодо ремонту будівель у Святошинському та Шевченківському районах.

Про це розповів заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". Зокрема, він розповів, що комісія з відновлення житлового будинку в Святошинському районі міста Києва, який постраждав через падіння уламків ворожого дрона, вже почала працювати.

"Віталій Кличко дійсно вчора був на місці, особисто оглядав цей будинок. Комісія зі вчорашнього дня вже приступила до роботи. Насправді трошки ця робота може тривати, тому що нам необхідно отримати висновок експертизи стосовно несучих конструкцій. Але за попередніми даними, несучі конструкції непошкоджені. Відповідно після вже отримання експертного висновку ми перейдемо до ремонтних робіт", - розповів Бондаренко.

Крім того, він зазначив, що ситуація з будинком у Шевченківському районі значно простіша.

"Там тільки пошкоджені віконні конструкції. Тому житлово-експлуатаційні організації разом із містом проводять спочатку термінові ремонтні роботи щодо віконних конструкцій, і далі вже будемо говорити про заміну безпосередньо вікон", - додав секретар Київської міськради.

За його словами, відомо також про понад 20 автомобілів, які постраждали внаслідок атаки і в Шевченківському, і в Святошнському районах. Порядку конмпенсації за пошкоджене рухоме майно немає, тому місто не може жодним чином впливати на це. Однак Бондаренко порадив киянам, чиє майно постраждало внаслідок російської агресії, документувати злочини.

Він також розповів, як ще містянам допомагає влада Києва.

"Місто виплачує матеріальну допомогу, проводить першочергові ремонтні роботи - це стосується квартир, у яких можна проживати далі. Якщо людина втратила житло або його значно пошкоджено, то місто пропонує тимчасове розміщення. Але за практикою, більшість людей обирає пожити у друзів/родичів, і дуже мало погоджуються на тимчасове житло", - розповів він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупанти у ніч на понеділок, 8 травня, знову атакували Київщину.

Головне