Армія рф утримує у Чорному морі один ракетоносії: загальний залп - до чотирьох "калібрів"

Армія рф утримує у Чорному морі один ракетоносії: загальний залп - до чотирьох

Станом на ранок 2 жовтня в акваторії Чорного моря перебуває один російський військовий корабель, оснащений крилатими ракетами "Калібр", потенційна загроза обмежена чотирма ракетами. Про це повідомляють Військово-Морські сили ЗСУ.

У Середземному морі ситуація залишається напруженішою – там чергують два російські кораблі-носії "Калібрів" із сумарним боєзапасом до 24 ракет. Азовське море наразі вільне від присутності ворожих кораблів.

Щодо цивільного судноплавства, за минулу добу через Керченську протоку пройшли п'ять суден в інтересах РФ: чотири прямували до Азовського моря (два з них – з боку Босфору), а одне судно увійшло до Чорного моря та продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

Українські військові моряки продовжують пильно стежити за активністю противника в морських акваторіях, оцінюючи потенційні загрози та готуючись до можливих провокацій.

Нагадаємо, в ніч на 2 жовтня російські військові здійснили черговий напад на Харків, застосувавши керовану авіаційну бомбу (КАБ). Атака була спрямована на Київський район міста. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українська воєнна розвідка не чекала офіційного початку конфлікту, а почала готуватися до війни заздалегідь. Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив представник ГУР МО Андрій Черняк.

Головне