Apple видалила з російського App Store чотири VPN-сервіси

Apple видалила з російського App Store чотири VPN-сервіси

Корпорація Apple видалила з російського магазину App Store програми чотирьох VPN-сервісів: Proton VPN, Red Shield VPN, NordVPN та Le VPN. 

Про це повідомляють росЗМІ.

Видалення програм відбулося на вимогу Роскомнагляду. Red Shield та Le VPN на своїх ресурсах опублікували повідомлення від Apple, в яких йдеться, що програми видалено з App Store через те, що вони містять “незаконний у росії контент”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Впровадження ChatGPT та нове програмне забезпечення: що представила Apple на презентації 10 червня

За останні роки Роскомнагляд значно активізував свою діяльність з блокування VPN-сервісів. Їх мета - обмежити доступ до заблокованих російською владою ЗМІ та соцмереж.

Після початку повномасштабної війни росії проти України тиск з боку Роскомнагляду на VPN-сервіси значно посилився. У 2023 році відомство почало не лише блокувати окремі сервіси, але й цілі протоколи, що використовуються для обходу блокувань.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Apple оголосила про рішення не впроваджувати низку нових технологій штучного інтелекту на ринку Європейського Союзу, посилаючись на проблеми з боку регуляторів. Це рішення зачепить сотні мільйонів споживачів у регіоні.

Головне