Apple сплатила 13,5 млн доларів штрафу до російського бюджету

Apple сплатила 13,5 млн доларів штрафу до російського бюджету

Корпорація Apple 19 січня виплатила антимонопольний штраф у рф на 1,2 мільярдів рублів (13,5 мільйонів доларів), кошти вже надійшли до бюджету країни. Про це повідомила Федеральна антимонопольна служба рф.

У липні 2022 року ФАС рф заявила, що компанія Apple порушила антимонопольне законодавство: компанія нібито нав'язувала російським розробникам необхідність використовувати в додатках для iOS її платіжний інструмент.

Американська корпорація намагалася оскаржити це рішення, але московський арбітражний суд визнав рішення ФАС законним. 

В лютому минулого року Apple вже сплачував штраф у 10,3 мільйонів доларів за порушення антимонопольного законодавства рф.

Нагадаємо, кількість поранених внаслідок ракетного обстрілу Харкова 23 січня наближається до показника у 40 осіб. За даними міського голова Ігоря Терехова, станом на цю годину постраждалих вже 38. 

Ранковий удар по місту обірвав життя двох осіб - жінок 56 та 40 років.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вночі, 23 січня 2024 року, противник завдав комбінованого ракетного удару по Україні. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Ворог бив крилатими, балістичними, авіаційними та зенітно-керованими ракетами. Усього було зафіксовано 41 засіб повітряного нападу - більшість з них рухалися балістичною траєкторією.

Головне