"Антонов" та Boeing підписали угоду про безпілотники

Американська корпорація Boeing та українська компанія "Антонов" підписали меморандум про взаєморозуміння, спрямований на розвиток співпраці у сфері обслуговування безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Про це повідомляється на сайті Boeing.

Меморандум передбачає співпрацю у таких напрямках: навчання, логістична підтримка та послуги з капітального ремонту тактичних безпілотних літальних систем, які використовуються Збройними Силами України, включаючи ScanEagle. Також компанії розглядатимуть можливості інженерної підтримки "Антонов" з боку Boeing.

"Ця угода відкриває абсолютно новий рівень можливостей для впровадження найновіших і найефективніших рішень - на додаток до можливості майбутніх проєктів із Boeing в аерокосмічній та оборонній промисловості", - заявив генеральний директор компанії "Антонов" Євген Гаврилов.

Він також підкреслив, що сильна, інноваційна та ефективна оборонна промисловість є ключем до стабільного економічного розвитку та національної безпеки.

Раніше Boeing і "Антонов" вже мали досвід співпраці. У 2018 році Boeing погодилася постачати "Антонову" деталі для літаків, які стали недоступними для закупівлі в Російській Федерації. Після того, як російські атаки на об'єкти "Антонова" послабили здатність компанії працювати над вантажними літаками, "Антонов" почав зосереджуватися на розширенні виробництва безпілотних літальних апаратів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Зеленський вніс у ВР законопроекти щодо продовження воєнного стану і мобілізації.

Головне