Антикорупційники взялися за президента "Енергоатома": вивчатимуть його спосіб життя

Антикорупційники взялися за президента

Національне агентство з питань запобігання корупції оголосило про початок здійснення моніторингу способу життя очільника держпідприємства "Енергоатом" Петра Котіна. Підставою послужило звернення до НАЗК нардепів з фракції "Голос", повідомив представник цієї політичної сили Ярослав Железняк.

Відповідь на поданий Агентству запит він опублікував у своєму Telegram-каналі. 

Як відомо, наприкінці грудня 2023 року журналісти "Схем" з'ясували, що Котін під час повномасштабного вторгнення оселився у маєтку за 7 мільйонів гривень. Будинок придбала його теща, не маючи відповідних доходів. 70-річна родичка президента "Енергоатому" стала власницею двоповерхового будинку площею 288 кв. м та земельної ділянки під ним. 

Сам Котін розповів журналістам-розслідувачам, що гроші теща назбирала за "понад 50 років трудової діяльності". Певна частина суми належать її рідні, які вони їй довірили, ще частина - запозичені кошти .

Нагадаємо, НАЗК оголосило про визнання провідного європейського виробника крабових паличок Viciunai Group (працює під товарних знаком Vici) міжнародним спонсором війни. Виробника включили до переліку через продовження роботи рф, найму нового персоналу та сплати податків країні-агресорці. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, компанія Knauf у список міжнародних спонсорів війни НАЗК потрапила за те, що активно сприяє мобілізації в рф, зокрема відправляє своїх співробітників воювати проти України.  

Головне