Андрющенко: Окупанти у Маріуполі зносять будинки, які ще можна відремонтувати, аби звести "іпотеку"

Андрющенко: Окупанти у Маріуполі зносять будинки, які ще можна відремонтувати, аби звести

Російські окупанти зносять у захопленому Маріуполі будинки, щоб побудувати на їхньому місці "іпотеку". Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів радник мера міста Петро Андрющенко.

"Окупанти зносять будинки, які ще можна відремонтувати, тому що на їхньому місці можна побудувати "іпотеку". Насправді тут питання дуже просте і дуже логічне. Причому це відбувається одночасно - зносяться будинки, які можна відремонтувати, зносяться будинки, які взагалі не постраждали по суті, але знаходяться в тій зоні, яка дуже приваблива з точки зору російських інвестицій, як вони собі бачать, принаймні", - зазначив  Андрющенко.

Водночас, зазначив радник мера Маріуполя, окупанти ремонтують ті будинки, які зазнали критичних пошкоджень.

"З іншого боку ідуть під ремонт ті будинки, які в принципі треба зносити, тому що там прямі влучання. Вони намагаються їх ремонтувати і заселяти туди людей. Як довго простоїть цей будинок і до чого це в принципі призведе це велике питання. Окрім банальної корупції російської мабуть ніякої іншої логічної відповіді на питання, нащо вони це роблять, ми не знаємо", - наголосив Андрющенко.

Як повідомляли "Ми-Україна", епідеміологічна, санітарна та екологічна ситуація у Маріуполі перебуває у загрозливому стані. Цього літа, з високою долею ймовірності, місто накриє спалах холери.

Головне