Андріївка повністю знищена, там немає "живого місця" для флагштоку, - Бородін

Андріївка повністю знищена, там немає

Звільнене село Андріївка поблизу Бахмута повністю знищено. Там немає "живого місця" навіть для флагштоку.

Про це повідомив пресофіцер 3 ОШБр Олександр Бородін в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Звільнена. На жаль, вона в таком стані, що я не впевнений, що там можна десь закріпити флагшток. … Самої Андріївки там вже немає. Давайте констатувати факт: вона повністю знищена. Але як місцевість, квадрат – важлива", - заявив Бородін в ефірі.

За його словами, контроль над Андріївкою це важливий крок, після якого "можна робити ще кроки, щоб оточувати".

Він також додав, що росіяни під час оборони сильно замінували цю територію, тому українські військові просувались до неї дуже обережно, щоб зберегти "максимальну кількість бійців".

Крім того, цивільних в Андріївці немає достатньо давно. Населений пункт сильно постраждав під час зимових атак російських окупаційних військ.

Нагадаємо, Поблизу звільненої Андріївки на Донеччині тривають жорсткі бої, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

 “Це південний фланг навколо Бахмута... Там тривають бої у Кліщіївці та Курдюмівці. Власне – це напрямок наступу наших військ на сході. Тому що ми з вами знаємо, що на сході є напрямок наступу ворога. Це чотири напрямки. Бахмутський, де прямуємо вперед ми. Там ситуація доволі не однозначна”, – зазначила Маляр. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, третя окрема штурмова бригада, услід за Генштабом, підтвердила звільнення Андріївки на Донеччині та розповіла, як це відбулося.

Головне