Андрія Сибігу призначили заступником голови МЗС

Андрія Сибігу призначили заступником голови МЗС

Кабінет міністрів України призначив Андрія Сибігу першим заступником міністра закордонних справ. Він раніше обіймав посаду у Офісі президента.

Про це йдеться на сайті уряду.

Тим часом, уряд ухвалив рішення звільнити Миколу Точицького з посади заступника голови МЗС за ініціативою Дмитра Кулеби.

Довідка.

Андрій Сибіга має багатий досвід у дипломатичній службі. Він народився 1 січня 1975 року в Зборові, Тернопільська область. Закінчив Львівський державний університет ім. І. Франка, де отримав освіту у галузі правознавства та міжнародних відносин. Має дипломатичний ранг з 2017 року.

У період з 2002 по 2003 рік він обіймав посаду першого секретаря у Міністерстві закордонних справ України, а пізніше, з 2003 по 2008 рік, займав керівні посади в Договірно-правовому управлінні M3C України, включаючи посади начальника відділу та заступника директора департаменту.

З 2008 по 2012 рік він працював радником-посланником у посольстві України в Польщі.

У період з 2012 по 2016 рік він очолював посаду директора Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України.

З 2016 по 2021 рік він служив як посланник України в Туреччині і має дипломатичний ранг з 2017 року. Починаючи з травня 2021 року, він був призначений заступником керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, СБУ заблокувала ще три схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон.

Головне