Андрій Костін у США нагадав про масові вбивства найманцями рф мирних українців, зокрема дітей

Андрій Костін у США нагадав про масові вбивства найманцями рф мирних українців, зокрема дітей

Генеральний прокурор України Андрій Костін, який перебуває з офіційним візитом у Сполучених Штатах Америки, зустрівся з Сенатором Шелдоном Вайтхаусом. Про це очільник Офісу Генпрокурора повідомив у себе в Twitter.

Костін наголосив, що Вайтхаус є одним з ініціаторів "Акту про притягнення до відповідальності російських найманців".

"Особисто вдячний Сенатору Шелдону Вайтхаусу за ініціювання "Акту про притягнення до відповідальності російських найманців", який визнає "групу Вагнера" іноземною терористичною організацією. Це означатиме більше санкцій та інструментів для припинення її злочинної діяльності", - зазначив голова ОГПУ.

При цьому Костін нагадав, що наразі Україна розслідує злочини "вагнерівців" в Україні.

"Ці випадки можна кваліфікувати, щонайменше, як воєнні злочини. Нещодавно світ здригнувся від зізнань колишніх членів угруповання у масових вбивствах мирних українців, у тому числі дітей", - наголосив український генпрокурор.

Разом з тим він висловив сподівання, що американський Сенат підтримає резолюцію про притягнення до відповідальності російських найманців.

"Відповідне визначення "групи Вагнера" й застосування до неї санкцій, так само як і розслідування та притягнення до відповідальності окремих найманців, необхідні для припинення її злочинної діяльності в Україні та світі", - зазначив Андрій Костін.

Як повідомляли "Ми-Україна", американські сенатори Емі Клобушар та Ліндсі Грему, а також конгресмени Дон Бекон та Джиммі Панетт подали резолюцію, яка засуджує викрадення росією українських дітей. Генеральний прокурор України Андрій Костін висловив подяку американцям за такий крок.

Головне