Американський рейд в Іраку: ліквідовано чотирьох ключових лідерів ІДІЛ

Американський рейд в Іраку: ліквідовано чотирьох ключових лідерів ІДІЛ

Американські Збройні сили повідомили про успішне проведення спеціальної операції на заході Іраку наприкінці серпня, внаслідок якої було ліквідовано чотирьох високопоставлених лідерів терористичної організації ІДІЛ. Про це пише CNN.

Центральне командування США (CENTCOM) оприлюднило імена знищених бойовиків та їхні ролі в терористичній мережі. Серед ліквідованих:

  • Ахмад Хамід Хусейн Абд-аль-Джаліль аль-Ітаві - відповідальний за всі операції ІДІЛ в Іраку;
  • Абу Хаммам - куратор операцій у західній частині країни;
  • Абу-Алі аль-Туніси - керівник технічного розвитку,
  • Шакір Абуд Ахмад аль-Іссаві - відповідав за військові операції в західному Іраку.

"CENTCOM  залишається відданим справі остаточного розгрому ІДІЛ, який продовжує загрожувати Сполученим Штатам, нашим союзникам та партнерам, а також регіональній стабільності", - наголосив командувач Центрального командування генерал Майкл Ерік Курілла, 

Під час рейду, проведеного у співпраці з іракськими силами безпеки, було знищено понад десяток бойовиків ІДІЛ. Американська сторона повідомила про поранення семи своїх військовослужбовців, наголосивши на відсутності жертв серед цивільного населення.

Ця операція відбулася на тлі зростаючої напруженості на Близькому Сході, зокрема через триваючий конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС, а також убивство політичного лідера ХАМАС у Тегерані. У відповідь на ці події США посилили свою військову присутність у регіоні, направивши авіаносну ударну групу, ескадрилью винищувачів та додаткові військові кораблі.

Наразі в Іраку перебуває близько 2500 американських військовослужбовців у ролі "радників та помічників". Попри попередні плани щодо виведення військ, Ірак відклав оголошення дати завершення присутності військової коаліції під керівництвом США через нестабільну ситуацію в регіоні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні ХАМАС обрав собі нового лідера.

Головне