Алієв оголосив про відновлення суверенітету Азербайджану

Алієв оголосив про відновлення суверенітету Азербайджану

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про досягнення усіх цілей спецоперації у Карабаху. При цьому він наголосив, що Азербайджан відновив свою територіальну цілісність.

За словами Алієва, він наказав військам не наражати на небезпеку мирних жителів під час проведення операції у Карабаху.

Також президент Азербайджану заявив, що був готовий іти до кінця, якщо б незаконні збройні формування у Карабаху не погодилися скласти зброю.

"В умовах складного рельєфу, за наявності укріплень, що зводилися противником упродовж багатьох років унаслідок великих інженерних робіт, незважаючи на розташування ворожих позицій на пагорбах та у вигідних місцях, наші військові проявили героїзм, професіоналізм та за короткий час на всіх напрямках домоглися значних воєнних успіхів. Було повністю знищено значну частину армії, яка була незаконно розміщена вірменською державою на азербайджанських територіях і досі не була виведена, незважаючи на зобов'язання Вірменії", - заявив Ільхам Алієв.

У той же час у Вірменії не вщухають протести, які розпочалися після проведення Азербайджаном спецоперації у Карабаху. Після оголошення Алієва вірмени під посольством рф в Єревані привселюдно почали рвати свої російські паспорти. Також протестуючі піднімають прапори США та ЄС.

"Ми дійшли до того, що через вас (росію, - ред.) загинули наші діти. Ми ніколи вам цього не пробачимо. Будь проклята, імперія зла!" - заявив один з мітингарів.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Нагірному Карабаху після початку військової операції Азербайджану загинули близько 30 людей, ще понад 200 отримали поранення.

Головне