"Агенція оборонних закупівель" придбає через Prozorro пікапи для ЗСУ на 206,5 млн грн

"Агенція оборонних закупівель" закупить для війська 154 автомобілі типу Pick-Up. Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Агенція вже оголосила відбір постачальників для закупівлі. Всього планують придбати автівки на 206,5 млн грн.

Відповідно до угоди, постачальник повинен надати автомобілі військовим протягом 90 календарних днів з дати підписання угоди про взяття на себе бюджетних зобов’язань.

"Це лише початок масштабної роботи із постачання Збройним силам України вкрай необхідних пікапів. Закупівля цих автомобілів має важливе значення для забезпечення потреб військових в сучасній техніці та їх бойової готовності", – заявив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Закупівлю проведуть відповідно до рамкової угоди, що дозволить придбати автомобілі у конкурентний спосіб при цьому не розкриваючи деталі.

Як повідомила очільниця "Агенції оборонних закупівель" Марина Безрукова, нині відбувається робота над підготовкою прямих угод з виробниками пікапів. 

"Водночас працюємо з Міноборони та народними депутатами над змінами в законодавстві, які дозволять нам укладати такі контракти", - додала Безрукова.

Пікапи, які планують закупити для ЗСУ, повинні бути повнопривідними з колісною базою 4х4 та мати вантажопідйомність не менше 0,8 тонни (з можливістю буксирування причепу повною масою не менше 0,85 тонни). Автомобіль повинен бути обладнаний дизельним двигуном з питомою потужністю не менше 136 к. с. та відповідністю екологічним нормам не нижче рівня "ЄВРО-2".

У автівок повинен бути металевий кузов з можливістю розміщення в ньому особового складу у кількості не менше чотирьох людей та забезпечувати можливість монтажу додаткового обладнання під озброєння.

Як повідомляли "Ми-Україна", держпідприємство "Агенція оборонних закупівель" оголосило першу закупівлю безпілотних авіакомплексів (БпАК) для ЗС України через Prozorro. 

Головне