Агента ФСБ, який збирав дані для ворога про стратегічні об’єкти на Прикарпатті, засудили до 7 років

Агента ФСБ, який збирав дані для ворога про стратегічні об’єкти на Прикарпатті, засудили до 7 років

Cуд виніс вирок жителю Івано-Франківська – учаснику міжрегіональної агентурної мережі ФСБ рф. Чоловік погодився "зливати" ворогу стратегічні об’єкти. Про це повідомили у Службі безпеки України. 

"Зокрема, керівник мережі з Одеси на псевдо "Професор" передав російським спецслужбам дані про стратегічні об’єкти Оперативного командування "Південь" та будівлі органів державної влади. Служба безпеки встановила, що саме він передав мешканцю Івано-Франківська пропозицію від куратора з ФСБ за гроші збирати важливі дані", - йдеться у повідомленні.

Агентурно-інформаторська мережа забезпечувала ворога інформацією про військові та стратегічні об’єкти для нанесення по них ракетних ударів.

У серпні 2022 року в ході спецоперації СБУ провела одночасне затримання "Професора" в Одесі та агента в Івано-Франківську.

Нагадаємо, СБУ висунула звинувачення працівнику залізниці, якого підозрюють у колабораціонізмі. За даними слідства, цей робітник передавав російським загарбникам інформацію про пересування військових потягів Збройних Сил України. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський висловив своє глибоке обурення та емоційну реакцію на нещодавній ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Під час виступу в Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана він відверто зізнався, що в такі моменти виникає бажання фізично помститись тим, хто віддає накази про такі атаки, і це почуття, на його думку, поділяють багато українців.

Головне