Адміністрація Байдена вдруге в обхід Конгресу схвалила продаж боєприпасів Ізраїлю

Адміністрація Байдена вдруге в обхід Конгресу схвалила продаж боєприпасів Ізраїлю

Адміністрація президента США Джо Байдена вдруге протягом цього місяця затвердила екстрений продаж зброї Ізраїлю у розмірі 147,5 мільйонів доларів, обійшовши Конгрес.

Про це пише Associated Press.

Державний секретар Ентоні Блінкен повідомив законодавчий орган, що він ухвалив друге рішення щодо негайного продажу обладнання, включаючи запобіжники, заряди і запали, необхідні для ефективного використання 155-міліметрових снарядів, які вже придбані Ізраїлем.

"Згідно з надзвичайною потребою у захисті Ізраїлю, секретар інформував Конгрес, що він скористався делегованими повноваженнями, оцінюючи наявність ситуації, що потребує термінового схвалення поставки", – вказано у заяві Державного департаменту.

"Сполучені Штати залишаються вірними своїм зобов'язанням щодо безпеки Ізраїлю, і для захисту національних інтересів США важливо, щоб Ізраїль міг ефективно протистояти загрозам, які йому стоять наперед", – відзначено в заяві Блінкена.

Таке визначення надзвичайної ситуації означає, що закупівля буде проведена, обходячи вимоги Конгресу щодо контролю за міжнародними військовими продажами. Такі рішення є рідкісними, але не безпрецедентними, коли адміністрація вважає за необхідне надати зброю без очікування схвалення від законодавців.

Аналогічне рішення Адміністрація Байдена прийняла 9 грудня, затвердивши поставку Ізраїлю майже 14 000 танкових боєприпасів на суму понад 106 мільйонів доларів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Києві кількість загиблих унаслідок повітряної атаки російських окупантів зросла до 13 осіб. Тіла чотирьох загиблих дістали з-під завалів.

Головне