В ЦАХАЛ заявили про захоплення ключового пункту ХАМАС в Газі

 В ЦАХАЛ заявили про захоплення ключового пункту ХАМАС в Газі

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що війська піхотної бригади "Нахаль" здійснили захоплення опорного пункту ХАМАС (аванпост 17) на заході Джабалії після десяти годин бойових дій.

Про це пише The Times of Israel.

Військові вели бої з бойовиками ХАМАСу та Ісламського джихаду, які перебували в опорному пункті як на поверхні, так і в підземних ходах в цьому районі.

За інформацією ЦАХАЛу, під час конфлікту було нейтралізовано "десятки терористів". Військові виявили значну кількість зброї, включаючи шахти тунелів, серед яких одна розташована поруч з дитячим садочком, яка вела до "розгалуженого підземного маршруту", а також "важливі" плани ХАМАС щодо аванпосту 17.

Також повідомляється, що протягом останньої доби військово-повітряні сили нанесли удари по сотнях об'єктів у секторі Гази.

Нагадаємо, у Бельгії закликали до санкцій проти Ізраїлю за бомбардування сектора Гази.

Віцепрем'єрка Бельгії Петра де Суттер наголосила, що світ не може бути осторонь, коли в Газі щодня вбивають дітей.

“Очевидно, що Ізраїль не зважає на міжнародні вимоги про припинення вогню. Настав час для санкцій проти Ізраїлю. Злива бомб - це негуманно", - зазначила віцепрем'єрка Бельгії Петра де Суттер.

Крім того, Петра Де Саттер хоче, щоб фінансування ХАМАС припинилося.

Варто додати, що військовослужбовці Армії оборони Ізраїлю за минулу бойову добу завдали ураження по щонайменше 450 об'єктах угруповання ХАМАС в секторі Гази, а також захопили під свій контроль опорний пункт бойовиків. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Таврійському напрямку українські бійці знищили новітній ЗРК С-300В4.

Головне