В шести населених пунктах Донеччини запроваджено примусову евакуацію дітей

 В шести населених пунктах Донеччини запроваджено примусову евакуацію дітей

Члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану погодили рішення про примусову евакуацію дітей у шести населених пунктах Донеччини під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Згідно з рішенням Коордштабу, діти будуть евакуйовані разом із батьками або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області. Планується евакуювати загалом 21 дитину разом з їхніми супроводжуючими особами.

Евакуйовані діти у більш безпечних регіонах будуть забезпечені безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою та психологічною підтримкою.

“Зауважимо, що евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, чотири жінки, з Красногорівки на Донеччині пройшли пішки 12 км через поле під обстрілами, щоб уникнути російської агресії. Поліцейські розшукали їх та доставили до пункту переселенців.

Головне