Україна розпочала переговори з Італією щодо безпекових гарантій, - ОП

 Україна розпочала переговори з Італією щодо безпекових гарантій, - ОП

Україна розпочала переговори з Італією щодо безпекових гарантій. Про це повідомили в Офісі президента. 

Мова йде про укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії, як це передбачено Спільною декларацією G7 про підтримку України. Переговорну групу очолив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.

"Саме Італія головуватиме в "Групі семи" наступного року. Ми цінуємо значний внесок наших італійських друзів у захист України та наближення спільної перемоги. Надання Італією гарантій безпеки Україні стане важливим кроком до наближення членства нашої держави в ЄС і НАТО", - йдеться у повідомленні.

Під час переговорів узгодили графік подальшої комунікації.

Нагадаємо, США вносять до Фонду підтримки енергетики України 23 млн євро. Про це повідомили в Міненерго.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Секретаріат Енергетичного Співтовариства підписали Угоду про грантовий внесок США до Фонду підтримки енергетики України на загальну суму 23 мільйони євро.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росія призупинила обміни полоненими, щоб вплинути на українське суспільство. Про це повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко в коментарі "Суспільному".

Завили, що окупантам постійно висувають пропозиції, щодо обміну, там йде системна робота. Україні нема сенсу утримувати російських полонених.

Головне