США вносять до Фонду підтримки енергетики України 23 млн євро — Міненерго

США вносять до Фонду підтримки енергетики України 23 млн євро — Міненерго

США вносять до Фонду підтримки енергетики України 23 млн євро. Про це повідомили в Міненерго.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Секретаріат Енергетичного Співтовариства підписали Угоду про грантовий внесок США до Фонду підтримки енергетики України на загальну суму 23 мільйони євро.

Це перший внесок Уряду США до Фонду.

Гроші використають для закупівлі обладнання, необхідного для відновлення енергетичних компаній.

"Кошти використовуються для закупівлі обладнання, необхідного для відновлення енергетичних компаній. Зокрема, у період з 1 січня по 27 листопада 2023 року в межах Фонду укладено 132 угоди про закупівлю енергетичного обладнання, палива та матеріалів на загальну суму в майже 100 мільйонів євро", - розповіли деталі у Міненерго. 

Нагадаємо, за день енергетики повернули світло майже третині знеструмлених через негоду споживачів, це понад 223 тисяч споживачів у трьох областях. Про це повідомили у ДТЕК.

Зазначили, що в Одеській області повернули світло для 169 тисяч родин в 294 населених пунктах. Відремонтували 206 ліній та заживили 3003 підстанції.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські енергетики продовжують відновлювальні роботи у південних регіонах, де негода залишила без світла безліч користувачів. Зокрема, фахівцям вдалося відновити роботу однієї з високовольтних ліній на Одещині. Про це провідомили у НЕК "Укренерго".

Водночас в компанії наголосили, що через шторм, який триває і досі,  ремонтним бригадам не вдається пришвидшити роботи.

Головне