У Польщі ліквідували комісію з питань повторного розслідування Смоленської авіакатастрофи

 У Польщі ліквідували комісію з питань повторного розслідування Смоленської авіакатастрофи

У Польщі ліквідували комісію з питань повторного розслідування Смоленської авіакатастрофи. Про це повідомило видання Bankier.pl.

Члени комісії повинні здати всю документацію, майно та обладнання до 18 грудня.

У комюніке, підписаному речником Міністерства оборони Янушем Сеймеєм, йдеться про те, що "найближчим часом буде створена спеціальна група, яка проаналізує кожен аспект діяльності ліквідованої підкомісії".

Комісія Антоні Мацєревича працювала з 2016 року. Вона представила свій звіт через шість років — у 2022 році. Мацєревич поскаржився, що росіяни перешкоджають проведенню розслідування.

Наразі польська влада хоче встановити всі деталі роботи комісії та зробити трагедію "прозорою".

Нагадаємо, два вантажні судна в Червоному морі 15 грудня зазнали обстрілів з боку Ємену. Про це повідомив вісник судноплавства Maritime Bulletin.

На судні виникла пожежа, щонайменше один контейнер упав у воду.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна найближчими днями отримає від Європейського Союзу 1,5 млрд євро фінансової допомоги. Про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн за підсумками саміту ЄС, пише Європейська правда.

За словами фон дер Ляєн, Єврокомісія затвердила перерахування Україні останнього траншу, тобто 1,5 млрд євро, з цьогорічної програми макрофінансової допомоги для підтримки фінансової стабільності в країні.

Головне