ЄС найближчими днями перерахує Україні ще €1,5 млрд, - Урсула фон дер Ляєн

ЄС найближчими днями перерахує Україні ще €1,5 млрд, - Урсула фон дер Ляєн

Україна найближчими днями отримає від Європейського Союзу 1,5 млрд євро фінансової допомоги. Про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн за підсумками саміту ЄС, пише Європейська правда.

За словами фон дер Ляєн, Єврокомісія затвердила перерахування Україні останнього траншу, тобто 1,5 млрд євро, з цьогорічної програми макрофінансової допомоги для підтримки фінансової стабільності в країні.

"Найближчими днями ми перерахуємо 1,5 млрд євро - останній транш у програмі цього року", - наголосила президентка Єврокомісії.

Нагадаємо, Європейський Союз погодив надання Україні 50 млрд євро у період з 2024 по 2027 роки. За даними Міністерства закордонних справ України, в ЄС досягли рішення щодо створення Українського фонду (Ukraine Facility) на 50 мільярдів євро. Кошти спрямують на підтримку макроекономічної стабільності, відновлення та модернізацію держави, а також прискорення інтеграції у Європейський Союз.

Як повідомляли "Ми-Україна", Світовий банк надасть Україні додаткові 1,34 мільярда доларів, зокрема, для здійснення соціальних виплат. Головна частина фінпакету - 1,086 мільярда доларів - надходить від уряду Японії. Інші кошти представляють собою гранти від США, Швейцарії та Фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF).

Головне