Суд відправив нардепа Лабазюка у СІЗО на 2 місяці з можливістю вийти під заставу у 40 мільйонів гривень

 Суд відправив нардепа Лабазюка у СІЗО на 2 місяці з можливістю вийти під заставу у 40 мільйонів гривень

Суд відправив нардепа Лабазюка у СІЗО на 2 місяці з можливістю вийти під заставу у 40 мільйонів гривень  260 тисяч гривень. Про це повідомили у  НАБУ.

Депутата хотіли взяти під варту на два місяці з правом внести заставу розміром 100 мільйонів гривень. Водночас депутати і сам Лабазюк наполягають, що для арешту немає підстав. Він своєї провини не визнає.

Члена групи "За майбутнє" підозрюють у намаганні підкупити держслужбовців. 

Сума хабаря мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування.

Нагадаємо, 21 листопада Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на хабарі ще одного народного депутата

Відомо, що нардеп володіє великим будівельним та аграрним бізнесами. 

"У серпні 2023 року він звернувся до топпосадовця Мінвідновлення з проханням дати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на один мільярд гривень, за що пообіцяв 3-5% від вартості кожного", - йдеться в повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, суд узяв під варту нардепа від "Слуги народу" Андрія Одарченка. Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Суд арештував його на 60 діб.

Представника фракції "Слуга народу" підозрюють у спробі підкупити біткоїнами голову Держвідновлення Мустафу Найєма. Нардеп може вийти на волю під заставу в 15 мільйонів гривень.

Головне