На Київщині зафіксували випадок захворювання на гепатит А

 На Київщині зафіксували випадок захворювання на гепатит А

На Київщині зафіксували випадок захворювання на гепатит А. Захворювання виявили у Броварах. Про це повідомили "Трибуна-Бровари".

Зараження відбулось контактно-побутовим шляхом, оскільки можливість зараження через харчові продукти і воду виключили.
 
У групу ризику увійшли 84 особи, які перебували в контакті із хворою. Діти перебуватимуть під медичним наглядом протягом 35 днів від моменту виявлення випадку захворювання.
 
Також директорка “Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Олена Левченкоповідомила, що вакцини від вірусного гепатиту А наразі в Україні немає.
 
Четверо дітей із контактної групи ризику наразі перебувають у лікарні, але із діагнозами ковід і ГРВІ – поки підозри на гепатит А у них немає.

Як писали "Ми-Україна" раніше, заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін висловив припущення, що можливою причиною спалаху гепатиту А у Вінниці та області може бути забруднена питна вода.

За його словами, зазвичай така кількість випадків захворювання може свідчити про можливість забруднення води для пиття.

Він зазначив, що іншою можливою причиною є харчові продукти, оскільки більшість хворих повідомляли про користування місцевим ринком, де купували овочі, фрукти та молокопродукти. Також випадки захворювання виникли на виробництвах, зокрема, на кондитерських фабриках та молокозаводі.


 

Головне