Костін подякував США за протидію міжнародним злочинам рф: Ми готові надавати всю допомогу

 Костін подякував США за протидію міжнародним злочинам рф: Ми готові надавати всю допомогу

Генеральний прокурор України Андрій Костін подякував Сполученим Штатам Америки за протидію міжнародним злочинам рф. 

Зокрема, очільник ОГПУ висловив подяку Міністерству юстиції США за "запобігання незаконному експорту електронних компонентів подвійного призначення до країни-агресора".

"Вітаю рішучі дії Міністерства юстиції США із протидії міжнародним злочинам рф, зокрема, із запобігання незаконному експорту електронних компонентів подвійного призначення до країни-агресора. Ваші стратегічні зусилля мають вирішальне значення для обмеження можливостей агресора обстрілювати мирні міста та вбивати мирних людей в Україні", - зазначив Андрій Костін.

Разом з тим він наголосив на необхідності посилення чинних санкцій та міжнародних ініціатив, які спрямованих на припинення незаконних постачань подібної продукції до рф. 

"Ми високо цінуємо міцне партнерство з Міністерством юстиції, повністю відкриті до співпраці та готові надавати всю необхідну допомогу й інформацію", - заявив український генпрокурор.

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки звинуватило жителя Брукліна та двох російсько-канадських громадян у масштабному ухиленні від санкцій та схемі експортного контролю. Після пред'явлення звинувачень їх арештували.

Як писав "Ми-Україна" раніше, генеральний прокурор України Андрій Костін прокоментував те, що США нададуть Міжнародному кримінальному суду дані про воєнні злочини російських військ в Україні.

Головне