ДБР знаходиться на фінішній прямій розслідування справ Майдану

 ДБР знаходиться на фінішній прямій розслідування справ Майдану

ДБР знаходиться на фінішній прямій розслідування справ Майдану. Про це повідомили у пресслужбі.

У бюро повідомили, що за 10 років було порушено 82 кримінальні провадження. На цей момент винесено 40 вироків відносно 49 осіб.

Крім того, у жовтні цього року ДБР завершило розслідування щодо найбільшої справи Майдану - причетності колишнього керівництва а держави за організацію розгону та розстрілів демонстрантів 18 – 20 лютого 2014 року. Обвинувальний акт вже направлено до суду.

Нагдаємо, слідчим вдалося встановити, що розстріл людей на Майдані тодішня влада розпочала задовго до 18-20 лютого 2014 року. Про це в ефірі програми "Невідворотне покарання" на "Ми-Україна" розповів заступник керівника Управління ДБР у справах Майдану Артем Яблонський. 

Він повідомив, що все почалося з 22 листопада 2013 року. Тоді у відповідь на дії  на той момент президента України Віктора Януковича на Майдані відбувалися нечисельні та виключно мирні акції протесту у відповідь.  Втім силовики рівень терористичної загрози встановили як потенційний, а готовність - підвищену.

Читайте також: Десята річниця Революції Гідності: якими були її найважливіші дні, передумови та наслідки

Як писали "Ми-Україна" раніше,  у найбільшій справі щодо Майдану перед судом постануть колишній президент України Віктор Янукович і весь тодішній силовий блок за розстріл "Небесної сотні".

 

Головне