Через підрив Каховської ГЕС на окупованій Херсонщині загинули сотні людей

 Через підрив Каховської ГЕС на окупованій Херсонщині загинули сотні людей

Через підрив Каховської ГЕС на окупованій Херсонщині загинули сотні людей. Про це повідомляє Associated Press.

Окупаційна влада після підриву ГЕС заявила про 59 людей, які потонули. Але у розслідуванні Associated Press стверджується, що росіяни зробили все, щоб приховати справжню кількість жертв. Зокрема, лише в Олешках (населення на момент повені близько 16 тисяч людей) лік жертв йде на сотні.

"Російська окупаційна влада значно та навмисно занизила кількість загиблих в одному з найруйнівніших періодів 22-місячної війни. Російська влада взяла під контроль видачу свідоцтв про смерть, негайно вилучаючи тіла, щодо яких не було заяви від родичів, і не дозволяла місцевим медичним працівникам і волонтерам мати справу з померлими, погрожуючи їм, коли вони ігнорували накази", - йдеться в розслідуванні.

Російська влада взяла під контроль видачу свідоцтв про смерть, негайно вилучаючи тіла людей, щодо яких не було заяви від родичів. Вони не дозволяла місцевим медичним працівникам і волонтерам мати справу з померлими, погрожуючи їм.

Нагадаємо, в Одесі озброєний чоловік взяв в заручники дружину з дитиною

Поліції вдалося звільнити заручників, а чоловіка - затримати та передати військовій службі правопорядку. Правоохоронцям вдалося вивести військового з його квартири. Зокрема, правоохоронці затримали чоловіка.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Зеленський призначив нових очільників Рівненської та Донецької ОДА. Про це йдеться в указах президента №858/2023 та №857/2023.

Головне