Чехія продовжила навчання українських військових на 2024 рік

 Чехія продовжила навчання українських військових на 2024 рік

Чехія продовжила навчання українських військових на 2024 рік. Про це повідомило Radio Prague International.

Відповідне рішення підтримали 129 представників Палати депутатів зі 150. Також ця пропозиція дозволить залишитися в країні не лише українським військовим, але й представникам із країн-членів Євросоюзу та НАТО. 

Лише десять депутатів від СПД підтримали його пропозицію.

Міністр оборони Яна Чернохова повідомила депутатам, що близько 3500 українських військових уже пройшли навчання в Чехії, а ще 500 пройшли навчання у чеських інструкторів у Польщі. За словами міністра, отриманий досвід служить також поліпшенню підготовки чеських військових частин.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій території Херсонської області в селі Ювелійне українські військові завдали удар по будівлі, де проводилася нарада представників окупаційної влади.

"28 листопада було завдано удару по будівлі, де проходила нарада окупантів у тимчасово окупованому селі Ювілейне Херсонської області. Внаслідок успішних дій відомо про п'ятьох загиблих високопосадовців", - зазначається у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, СБУ оголосила підозру російському генералу за репресії проти українців під час захоплення Лиману. Про це повідомляє пресслужба.

Після захоплення Лимана Донецької області він керував репресіями проти місцевих учасників руху опору, заявили в СБУ.

Окупанти викрадали українських патріотів та піддавали їх численним тортурам, йдеться у повідомленні. Правоохоронці задокументували факти, коли фігурант особисто брав участь у каральних акціях та катуванні цивільних громадян.

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.