Час для дискусії про відправлення військ в Україну настав - глава МЗС Литви

 Час для дискусії про відправлення військ в Україну настав - глава МЗС Литви

Настав слушний час для того, щоб обговорювати можливість відправлення військ країн Заходу для допомоги Україні. Про це в інтерв'ю Ouest-France повідомив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Про це Габріелюс Ландсбергіс заявив в інтерв'ю Ouest-France. Саме так він відреагував, що заява президента Франції про можливе відправлення західних військ

"Зараз саме час для дискусії. Початок розмови руйнує нав'язані самим собі червоні лінії... Деякі з нас можуть почуватися в безпеці, перебуваючи далеко. Але географічний факт такий: українську лінію фронту можна порівняти з відстанню між Вільнюсом і Лондоном", - наголосив міністр закордонних справ Литви.

Він наголосив, що "жодна зі столиць не знаходиться надто далеко від Києва для армії російського диктатора Володимира Путіна", тому війна в Україні має стосуватися всієї Європи.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда, коментуючи слова Папи Римського Франциска про те, що Україна має набратися сміливості "підняти білий прапор", заявив, що росія не може перемогти в цій війні.

"росія не може перемогти в Україні, тому що російський імперіалізм, який сьогодні загрожує всій Європі, особливо Центрально-Східній Європі, але також усій Європі і, як наслідок, світу, має бути зупинений", - сказав президент Польщі у Варшаві.

Як писали "Ми-Україна" раніше, колишнього гауляйтера звільненої Балаклії в Харківській області засудили до 14 років в'язниці. Про це повідомили в СБУ.

За інформацією СБУ, зрадником є колишній співробітник місцевого підрозділу розформованої міліції. Він одним з перших підтримав окупантів, зо що й отримав посаду "голови відділу МВС рф" в окупованій Балаклії.

 

Головне