Зміни у Податковий кодекс не на часі, - Марченко

Зміни у Податковий кодекс не на часі, - Марченко

Зміни у Податковий кодекс не на часі, адже податкова система під час повномасштабної війни має бути стабільною.

Про це заявив голова Міністерства фінансів України Сергій Марченко в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, єдиною зміною стане перерозподіл податків на доходи фізичних осіб.

"У частині ПДФО ми збираємося перерозподілити військовий ПДФО, який спрямовується за рахунок високих надбавок до місцевих бюджетів, на сектор безпеки і оборони. Ті надлишки коштів, які зараз формуються в частині військового ПДФО, мають працювати на оборону", - наголосив Марченко в ефірі.

Нагадаємо, з набуттям 1 серпня чинності законом щодо повернення довоєнної системи оподаткування податкові пільги втратили 54,9 тис. підприємств. За даними Державної податкової служби, станом на початок травня загальна кількість компаній, що користувалися особливостями оподаткування, складала 56 542 бізнеси.

Протягом періоду, коли Верховна Рада приймала закон про скасування податкових пільг, їх кількість суттєво не змінилася: на останній день липня Опендатабот нарахував 54 896 бізнесів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні з 1 липня 2023 року повернули довоєнні податки та перевірки бізнесу, заявив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетманцев. Зумовлено це тим, що на війну Україна витрачає більше, ніж зараз збирає податків. А оскільки партнери не дають гроші на безпеку та оборону, ці гроші ми повинні збирати всередині країни.

Головне