Виробника Oreo та Milka оштрафували на €337,5 млн

Виробника Oreo та Milka оштрафували на €337,5 млн

Компанія Mondelez International - другий найбільший у світі виробник харчових продуктів - отримала штраф у розмірі 337,5 мільйона євро від антимонопольних органів Євросоюзу.

Як пише Reuters, виробника печива Oreo та шоколадок Milka і Toblerone визнали винним у порушенні правил конкуренції. Компанія, як зазначається, брала участь в антиконкурентних угодах, а також зловживала своїм домінуючим становищем.

Штраф для Mondelez мав бути більшим, але його зменшили на 15% після того, як виробник визнав свою провину.

"Ми сповнені рішучості підтримувати фундаментальні свободи в ЄС і гарантувати, щоб європейські громадяни мали доступ до найширшого асортименту товарів за найнижчими цінами, які може запропонувати ринок", - прокоментувала рішення очільниця антимонопольного відомства блоку Маргрете Вестагер.

Як відомо, Україна внесла Mondelez до списку компаній, які спонсорують війну. Виробник після 24 лютого 2022 року не лише не вивів бізнес з рф, а і нарощує обсяги продажів на території країни-агресорки та поповнює російський бюджет податками. 

Нагадаємо, цієї весни ЄС вперше оштрафував Apple. Своє перше покарання від європейського регулятора американський техногігант отримав за зловживання домінуючим становищем на ринку поширення застосунків музичних стрімінгів. Компанію зобов'язали сплатити 1,84 млрд євро. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні французькі регулятори оштрафували компанію Google на 272 мільйони доларів через суперечку щодо виплат видавцям країни за їхні новини. 

 

Головне