Відновлення "Охматдиту": Тайвань надасть $200 000 на обладнання

Відновлення

Тайвань продемонстрував підтримку Україною після ракетного нападу на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві, оголосивши про надання допомоги у розмірі 200 000 доларів.

У тайванському МЗС зазначили, що ці кошти будуть спрямовані на придбання необхідних медичних матеріалів для постраждалого медичного закладу.

Міністерство засудило ракетний удар росії, який стався 8 липня, підкресливши свою позицію проти жорстоких атак на лікарні та вбивства дітей.

"Міністерство закордонних справ рішуче засуджує звірства росії щодо нападів на лікарні та каліцтва дітей", - вказано у заяві. 

Ця допомога є частиною більш масштабної підтримки, яку Тайвань надає "Охматдиту" з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну. З 24 лютого 2022 року загальна сума допомоги склала близько 1 мільйона доларів, які були використані для закупівлі медичного обладнання та інших необхідних речей.

Тайвань закликав рф відновити мир, демонструючи свою позицію щодо необхідності припинення військових дій.

"МЗС вкотре закликає росію поважати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України та якнайшвидше припинити агресію та відновити мир",- йдеться у тексті заяви. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок удару російською крилатою ракетою Х-101 по лікарні "Охматдит" у Києві 8 липня повністю зруйновано корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій, де маленьким пацієнтам проводили процедури діалізу. Окрім того, постраждала єдина на території країни онкогематологічна лабораторія та операційні та реанімаційні. На момент атаки в лікарні перебувало 627 дітей.

Головне