В "Укргідроенерго" до зими хочуть відновити 1 ГВт генерації

В

"Укргідроенерго" планує відновити 1 ГВт генерації для забезпечення нормального проходження осінньо-зимового періоду, а також має довгострокові плани на будівництво додаткових 2,5 ГВт.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Наразі у короткострокових планах компанії – інтенсивне відновлення 1000 МВт потужностей для нормального проходження осінньо-зимового періоду. У довгострокових планах – будівництво 2500 МВт нових потужностей (добудова Дністровської ГАЕС та будівництво Канівської ГАЕС). Окрім того, ключовим проєктом є відбудова Каховської ГЕС", – йдеться у дописі.

За даними компанії, з початку повномасштабного вторгнення було завдано 118 ракетних ударів по станціям "Укргідроенерго", внаслідок чого було знищено близько 45% потужностей.

Українські енергетичні об’єкти регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів протягом останніх місяців. Через ці атаки в Україні вводяться графіки відключень, оскільки електроенергії не вистачає для забезпечення всіх споживачів.

Нагадаємо, зруйновану росіянами Каховську ГЕС можна відбудувати за 6-7 років після її деокупації. ФФахівці щоденно працюють над відновленням інших станцій і чекають на деокупацію Каховської ГЕС.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російська федерація формує ударне угруповання на Борівському напрямку, тому найближчим, ймовірно, оголосять про примусову евакуацію дітей з цього району.

Головне