В "Укренерго" розповіли, чи будуть взимку блекаути

В

В "Укренерго" розповіли, що готуються до найгіршого сценарію взимку з повторенням атак на енергосистему країну. Однак компанія впевнена, що магістральна мережа буде готова працювати без обмежень під час опалювального сезону.

Про це заявив голова правління компанії Володимир Кудрицький під час візиту на Харківщину.

"Ми повинні бути готові до найгіршого сценарію, який включає повторення ракетних і дронових атак на енергетичну інфраструктуру. ... Що стосується наших підстанцій, ми абсолютно впевнені в "Укренерго", в тому, що наша мережа магістральна буде готова працювати без обмежень під час опалювального сезону, і забезпечувати живлення споживачів з української енергосистеми, без якихось вузьких місць чи обмежень", - пояснив Кудрицький.

Водночас він зазначив, що інформацію про стан енергосистеми не будуть оприлюднювати.

"Ця інформація буде чутлива. І ми не хочемо допомагати ворогові розуміти детально в енергосистемі. Але серед професіоналів ми всі ці речі в цифрах обговоримо", - розповів він.

Кудрицький прокоментував думку про те, що Україні не вдасться уникнути блекаутів наступної зими. За його словами, ніхто зараз не може сказати, чи будуть блекаути. Також ніхто не може дати гарантію, що все буде нормально.

"Я не стверджую, що це невідворотний сценарій. … Ми були готові до цього в минулому сезоні. І ми, маючи цей досвід, будемо до цього готові й в наступному опалювальному сезоні, якщо це трапиться", - додав очільник компанії.

Кудрицький наголосив, що відновлення є одним з ключових елементів підготовки до наступного опалювального сезону.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні через негоду без світла залишилися 260 тис. споживачів у понад 700 населених пунктах.

Головне