Устенко: Підвищення мінімальної зарплати частково перекриє збільшення інфляції

Устенко: Підвищення мінімальної зарплати частково перекриє збільшення інфляції

Підвищення мінімальної заробітної плати частково перекриє збільшення рівня інфляції. Таку думку висловив економіст, радник президента України Олег Устенко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Що стосується мінімальної заробітної плати. Якщо ви подивитеся на показники, що вони два рази будуть змінюватися і якщо порахувати, то це приблизно перекриває той рівень інфляції, який є в цьому році і прогнозується на наступний рік. Я б сказав би, що в такому умовному плані щонайменше по тих, хто отримує мінімальну заробітну плату, негативний вплив інфляції намагаються нівелювати", - зазначив Устенко.

Разом з тим він додав, що найбільше вплив інфляції відчувають бідні верстви населення.

"Інфляція різна по різних верствах населення. І чим бідніша людина, чим бідніше родина, тим більше вона витрачає на продукти харчування. Є надія, що продукти харчування будуть знаходитися на рівні того зростання, по траєкторії 10,6% (інфляції, - ред.)", - зазначив економіст. 

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський заявив, що у бюджеті на 2024 рік на оборону і безпеку заплановано щонайменше 1,6 трильйона гривень. Це стільки ж, як і цьогоріч.

Головне