"Укрнафта" закінчила перший квартал року з чистим прибутком 4,3 млрд грн

Нафтова компанія "Укрнафта" завершила перший квартал 2023 року з чистим прибутком у розмірі 4,3 млрд грн.

Про це повідомив директор компанії Сергій Корецький, йдеться на сайті "Укрнафти". Як зазначається, цей показник дорівнює чистому прибутку, отриманому компанією у мирному 2020 році (4,3 млрд грн). Він також майже вдвічі перевищує результат за весь 2021 рік – 2,4 млрд грн.

"За попередніми оцінками, у першому кварталі "Укрнафта" отримала близько 4,3 млрд грн чистого прибутку. Цього вдалося досягти за рахунок комплексної роботи зі збільшення видобутку, впровадження відкритої ринкової реалізації вуглеводнів, оптимізації витрат і ліквідації непрозорих схем", - пояснив Корецький.

За словами директора, у компанії також поставили амбітну фінансову мету – отримання 12 млрд грн чистого прибутку у 2023 році. 

Раніше стало відомо, що за фактичними результатами першого кварталу 2023 року середньодобовий видобуток нафти ПАТ "Укрнафта" сягнув 3926 тонн проти 3753 тонн – середньодобового показника за 2022 рік.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, компанії “Укрнафта” та “Укргазвидобування” взялися за вивчення можливостей щодо спільного видобутку нафти та газу. Це стосується ділянок, де власником дозволів на видобуток є одна компанія, а свердловини належать іншій. Це питання стало ключовим під час зустрічі керівників обох компаній Сергія Корецького і Олега Толмачева.

Також “Укрнафта” та “Укргазвидобування” розглядають співпрацю і в інших напрямках. Серед них: спільне використання наземної інфраструктури, обмін геоданими на суміжних ділянках, спільна розвідка ресурсів.

Головне