"Укрнафта" та "Укргазвидобування" домовились про співпрацю для нарощування видобутку

Компанії "Укрнафта" та "Укргазвидобування" взялися за вивчення можливостей щодо спільного видобутку нафти та газу на ділянках, де власником дозволів на видобуток є одна компанія, а свердловини належать іншій.

Це питання стало ключовим під час зустрічі керівників обох компаній Сергія Корецького і Олега Толмачева, інформує пресслужба "Укрнафти".

"Синергія співпраці двох державних видобувних компаній, дасть змогу вивести з бездії низку свердловин та відновити на них видобуток вуглеводнів", – зазначив керівник "Укрнафти".

Корецький додав, що під час зустрічі з колегою обговорювався план дій по спільні роботі компаній, а також спільному розвитку та використання наявних потужностей.

Також "Укрнафта" та "Укргазвидобування" розглядають співпрацю і в інших напрямках. Серед них: спільне використання наземної інфраструктури, обмін геоданими на суміжних ділянках, спільна розвідка ресурсів.

"Наші компанії мають величезний потенціал для співпраці, який нарешті ми починаємо реалізовувати. Ми маємо надію, що така робота вже скоро матеріалізуються у вигляді додаткових кубометрів газу і тонн нафти, ставши ще однією складовою для досягнення нашої мети – повної відмови від імпорту енергоносіїв", – зазначив Толмачев.

Як відомо, раніше "Укрнафта" анонсувала свої плани щодо відродження нафтодобування нафти нині непрацюючих свердловин, де це буде можливо. На сьогодні, у власності компанії перебувають 1200 свердловин, що розташовані на ліцензійних ділянках інших підприємств, а також ще 4300 ліквідованих і тих, які перебувають у бездії. За попередніми підрахунками, близько 10% з них можна буде повторно ввести в дію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, останніми місяцями українська сталеливарна промисловість почала поступово відновлюватися. Виробництво сталі в Україні минулого місяця продемонструвало зростання на 13%

Головне